Raúl voor het eerst in het openbaar, foto's van Fidel getoond

Havana. Raúl Castro is gisteren voor het eerst in het openbaar verschenen sinds hij twee weken terug tijdelijk de macht op Cuba overnam van zijn broer Fidel. Gisteren verschenen ook de eerste foto`s van Fidel sinds de machtsoverdracht, die wordt aangewend om de Cubaanse leider een maagoperatie te laten ondergaan. De Cubaanse staatstelevisie toonde beelden van Raúl die de Venezolaanse president Chávez ontvangt in Havana. Chávez kwam naar Cuba voor de tachtigste verjaardag van Fidel. De krant Juventud Rebelde plaatste op haar site foto`s van Fidel. Op één foto houdt Castro de zaterdageditie van het communistische partijblad Granma vast, om te bewijzen dat de beelden zijn gemaakt na zijn operatie. De afgelopen dagen werd gespeculeerd over een overlijden van Fidel Castro. In een aan Fidel toegeschreven citaat toont hij zich optimistisch over zijn herstel, maar waarschuwt de Cubaanse bevolking ook voorbereid te zijn op ”ongunstig nieuws”.