Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met journaliste Anneke van Ammelrooy die na de inval van de Amerikanen in Bagdad voor de krant van haar Iraakse man ging werken. Van Ammelrooy en haar man Ismael Zayer zijn weer terug in Nederland. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. Deze week aandacht voor Francesca Caccini (1587-1640). Zij was niet alleen componist maar ook zangeres, luitspeler, dichteres en muzieklerares. Haar opera La liberazione di Ruggiero was de eerste opera die door een vrouw werd gecomponeerd. Radio 4, 19.30-20.00u.

Hoe? zo! Aandacht voor onder andere de supervezel en hoe de luchtballon en de verrassende eigenschappen van extreem lage temperaturen werden ontdekt. Morgen, 747AM, 13.10-14.00u.

747Live: Theodor Holman’s mooiste interviews. Herhaling van de gesprekken die presentator Theodor Holman in het afgelopen seizoen had met de classicus Hein van Dolen, die de Griekse held Odysseus achterna reisde en met verslaggever John Schoorl van de Volkskrant over muzikanten in Nederland. Morgen, 747AM, 14.02-15.45u.