Ook rolstoelers doen mee aan avondvierdaagse

Ook rolstoelers doen mee aan avondvierdaagse Hoek van Holland. De 43ste Avondvierdaagse van Hoek van Holland voerde afgelopen week langs de camping Rotterdam aan Zee in Hoek van Holland. Een groep van ongeveer 40 deelnemers in rolstoel lieten zich voortduwen door begeleiders. De deelnemers konden kiezen voor afstanden van 5, 7 of 10 kilometer door het gebied ten noorden van Hoek van Holland, waaronder het Westland. Het is de dertiende keer dat de Hoekse avondvierdaagse een speciale route uitstippelt voor mensen die permanent in een rolstoel zitten of mensen die geen lange afstanden meer kunnen lopen. Met name ouderen melden zich aan voor de rolstoelvierdaagse. Als rolstoelers geen eigen begeleider kunnen regelen, zijn er vrijwilligers die zich tijdens de avondvierdaagse als ‘duwer’ aanbieden. Ook mensen in elektrische rolstoelen of op elektrische scooters mogen meedoen. De mooiste wandelroutes van Hoek van Holland lopen over de zogenoemde Kapittelduinen, een natuurgebied van 500 hectare. Sinds 1996 zijn de Kapittelduinen aangewezen als natuurmonument. Tot dit eeuwenoude duingebied behoren bijvoorbeeld de Hoekse Bosjes, het Vinetaduin, de Banken, de Nieuwlandse Duinen en het Sonnewendeduin. In het Vinetaduin staat een gigantisch bunkercomplex dat in de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakte van de Atlantikwal. Deze bunker is sinds 2003 rijksmonument. Foto Vincent Mentzel De 43 e Avondvierdaagse van Hoek van Holland voerde oa.over de Camping Rotterdam aan Zee met ook een groep rolstoelers. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Hoek van Holland,10 augustus 2006 wolken onweer weer ouderen bejaarden Mentzel, Vincent

De 43ste Avondvierdaagse van Hoek van Holland voerde afgelopen week langs de camping Rotterdam aan Zee in Hoek van Holland. Een groep van ongeveer 40 deelnemers in rolstoel lieten zich voortduwen door begeleiders. De deelnemers konden kiezen voor afstanden van 5, 7 of 10 kilometer door het gebied ten noorden van Hoek van Holland, waaronder het Westland.

Het is de dertiende keer dat de Hoekse avondvierdaagse een speciale route uitstippelt voor mensen die permanent in een rolstoel zitten of mensen die geen lange afstanden meer kunnen lopen. Met name ouderen melden zich aan voor de rolstoelvierdaagse. Als rolstoelers geen eigen begeleider kunnen regelen, zijn er vrijwilligers die zich tijdens de avondvierdaagse als ‘duwer’ aanbieden. Ook mensen in elektrische rolstoelen of op elektrische scooters mogen meedoen.

De mooiste wandelroutes van Hoek van Holland lopen over de zogenoemde Kapittelduinen, een natuurgebied van 500 hectare. Sinds 1996 zijn de Kapittelduinen aangewezen als natuurmonument. Tot dit eeuwenoude duingebied behoren bijvoorbeeld de Hoekse Bosjes, het Vinetaduin, de Banken, de Nieuwlandse Duinen en het Sonnewendeduin. In het Vinetaduin staat een gigantisch bunkercomplex dat in de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakte van de Atlantikwal. Deze bunker is sinds 2003 rijksmonument.