nader bekeken

Rallyrijder Sébastien Loeb heeft gisteren een historische overwinning behaald in de rally van Duitsland. Het was zijn 26ste overwinning in een rally die meetelt voor het wereldkampioenschap. Daarmee kwam de Fransman op gelijke hoogte met de Spaanse recordhouder en tweevoudig wereldkampioen Carlos Sainz.

Daarnaast won de 32-jarige Loeb de rally van Duitsland voor de vijfde keer op rij. Niet eerder won een coureur vijf achtereenvolgende keren een rally in hetzelfde land. Loeb bleef gisteren in Trier een andere Citroën voor, bestuurd door de Spanjaard Dani Sordo, de Fin Marcus Grönholm (Ford) werd derde.

Loeb staat na zijn zesde seizoenszege riant aan de leiding in de totaalstand. Na negen rally’s heeft hij 84 punten; 33 punten meer dan nummer twee Grönholm. Na negen van de in totaal zestien wedstrijden bezet Sordo de derde plaats.