Liverpool bedwingt kampioen Chelsea in seizoensouverture

Cardiff. Liverpool heeft de traditionele openingswedstrijd van het Engelse voetbalseizoen gewonnen. De winnaar van de FA Cup versloeg in de strijd om het Community Shield in Cardiff landskampioen Chelsea met 2-1. Al na tien minuten schoot de Noor John Arne Riise het elftal van coach Rafael Benitez op voorsprong. Spits Andrei Sjevtsjenko, een van de nieuwe aankopen van Chelsea, zorgde kort voor rust voor de gelijkmaker. Dat moment maakte Michael Ballack, een andere nieuwkomer bij de Londenaren, niet meer mee. Hij moest in de 26ste minuut naar de kant met een heupblessure. Oud-Feyenoorder Salomon Kalou, ook al een nieuwe aankoop, verving hem. De Engelse international Peter Crouch maakte tien minuten voor het einde met een kopbal de winnende treffer voor Liverpool.