Katja Schuurman is prinses Máxima niet

Als enige roddelblad ging Story niet in op het verzoek van actrice Katja Schuurman om weg te blijven bij haar huwelijk met acteur Thijs Römer, afgelopen dinsdag in het Franse dorpje Vallery. In ruil voor die toezegging mochten de bladen drie foto’s kiezen uit een serie van twintig die het echtpaar liet maken. Hoofdredactrice Petra Bakker-Schut van Story wilde per se exclusief fotomateriaal en stuurde toch een paparazzo naar de bruiloft.

Waarom?

„Wij zijn net begonnen met het vernieuwen van onze redactionele formule. Wat is de meerwaarde van fotomateriaal dat de concurrentie ook heeft? De roddelbladenmarkt is een vechtmarkt, je moet je onderscheiden van de rest. Ik vond het een buiengewoon slim initiatief van Katja. We hebben lang met haar onderhandeld, maar we kwamen er niet uit. Uiteindelijk heb ik fotograaf Edwin Smulders naar Frankrijk gestuurd.”

Nog voor het huwelijk kwam hij terug. Het kasteel waar de trouwerij plaatsvond bleek een onneembare vesting. Had hij geen ladder mee moeten nemen?

„Edwin is de beste paparazzo van Nederland. Als het hem niet lukt, lukt het niemand. Hij heeft een prachtige reportage gemaakt van de aankomst van de gasten: Johnny de Mol, Daphne Bunskoek en Babette van Veen. En een foto van de auto waarin de jurk van Katja zat. Die reportage konden we afgelopen week al brengen. Exclusief, alleen in Story.”

Maar niet de eerste kus van mevrouw Römer.

„Nee, maar is dat zo erg? Katja is een leuk mens, maar ze is niet prinses Máxima. Bovendien hebben de andere roddelbladen die primeur ook niet, want De Telegraaf mag dinsdag als eerste een foto afdrukken.”

Arjen Ribbens

    • Arjen Ribbens