Isinbajeva voltooit reeks

De Russische polsstokhoogspringster Jelena Isinbajeva heeft zaterdag haar reeks gouden medailles voltooid. Zij had alle titels gewonnen met uitzondering van het Europees kampioenschap outdoor. Dat werd in Gotenburg rechtgezet.

De suprematie van Isinbajeva bij het polsstokhoogspringen is zo groot, dat de Russin het zich kan permitteren ook in een matige vorm naar een kampioenschap te komen. Zij kwam ook pas in actie nadat het merendeel van de springsters was uitgeschakeld en de strijd om de medailles zich ontspon. Zij sprong als enige over een hoogte van 5,80 meter.

Drie pogingen om vervolgens het wereldrecord van 5,01 meter te breken door over 5,02 meter te springen mislukten. Want voor die hoogte verkeerde Isinbajeva zaterdag niet in de vereiste vorm.

Na afloop verklaarde ze dat haar honger naar succes allerminst gestild is, ook al heeft ze alle titels veroverd die er te winnen zijn. Ze wil nog meer winnen en vooral het wereldrecord zo vaak mogelijk verbeteren.

Het zilver ging naar de Poolse Monika Pyrek, met wie Isinbajeva veel samen traint. Maar veel helpt dat Pyrek dat niet, want aan de hoogte die de Russin springt hoeft zij vooralsnog niet te denken. Pyrek sprong in Gotenburg over 5,65 meter, even hoog als de nummer drie Tatjana Polnova uit Rusland.