Internet Voorkeur

Voetballer Ronaldinho. Barcelona player Ronaldinho from Brazil celebrates his goal during his first knockout round second leg Champions League soccer match against Chelsea in Barcelona, Spain, Tuesday, March 7, 2006. The match ended in a 1-1 draw with Barcelona progressing 3-2 on aggregate. (AP Photo/Tomohiko Suzui) Associated Press

Ronaldinho. Op zoek naar ‘leuke filmpjes’ over voetbal? Erg grappig is de panna-hattrick bij een zaalvoetbalwedstrijd van Saladin op de website van De Wedstrijden van Talpa. Kijk onder het hoofdstukje PannaMania. Met verder nog tientallen korte filmpjes van balgoochelaars, op straat, in de tuin of in de zaal. Je mag je eigen video insturen.

Bij deze site is ook het filmpje van Nike (Touch of gold) te zien waarin de Braziliaanse voetballer Ronaldinho een paar nieuwe schoenen krijgt, een beetje gaat hooghouden en vervolgens vier keer achter elkaar op de lat schiet zonder dat de bal één keer het gras raakt. Deels fake natuurlijk, maar op internet al meer dan 7,5 miljoen keer bekeken.

De meeste Nederlandse sites met opsommingen van vette en coole trucs verwijzen naar filmpjes die op de videosite YouTube zijn gezet. Daar rechtstreeks zoeken kan dus ook. Zoeken op football of soccer en er komt een ruim aanbod van veel mooie doelpunten. De penalty? Tik de zoekwoorden Cruijff en Olsen, en daar is ie al. Met Japanse ondertiteling. Of de strafschop van de Tsjech Panenka, het origineel uit de EK-finale van 1976, waar hij 5-3 mee scoorde? Staat er ook.www.talpa.tvpa.tv/web/show/id=47944/contentid=71985/newcontentid=71985

of www.youtube.com en dan zoeken met trefwoorden