Grappig, maar net zo passé als nostalgische ijskasten

CD POP The Pipettes: We Are The Pipettes Co-Op **

CD POP

The Pipettes: We Are The Pipettes

Co-Op **

Live is het vast een leuk gezicht: drie jonge vrouwen in gelijk gestipte jurkjes, die met verve hun girlgroup-liedjes zingen. De nieuwe Britse popgroep The Pipettes is gemodelleerd naar voorbeelden uit de jaren zestig als Lesley Gore en The Shangri-La’s. Dat betekent dat er opzettelijk een metalige ‘badkamer-echo’ over de muziek is gelegd, en dat de drie vrouwen – Gwenno, Rose en Becki – met dunne maar opgewonden stemmen hun koortjes zingen en kreetjes slagen. Het is authentiek, en je wordt er vrolijk van. Maar dat duurt maar kort. Dan slaat de verdenking toe, net als bij nostalgische ijskasten en pastelkleurige cocktailshakers. Het is grappig maar passé. Als zangeres Becki, die het voortouw neemt, een minder vlakke stem had, had dat geholpen. Nu staan de nummers vooral in dienst van de formule. Dat daarbij soms eigentijds wordt gedaan door de onderwerpkeuze is evenmin de oplossing. Want titels als Dirty Mind, Sex of One Night Stand zijn suggestiever dan de kauwgomliedjes kunnen waarmaken.

Hester Carvalho

    • Hester Carvalho