Filmen tot je er bij neervalt

De meeste hobbyfilmers gebruiken al jaren DV-tapes om vakantiefilms, bruidsreportages en verjaardagsdocumentaires vast te leggen. Daar komt verandering in, dankzij camera’s die op dvd en op harddisk opnemen. Hitachi’s DZ-HS303 is de eerste hybride camera die én op dvd én op harde schijf (8 GB) opneemt. Als de dvd vol raakt kun je nog drie

hebbuh_1408_1.JPGDe meeste hobbyfilmers gebruiken al jaren DV-tapes om vakantiefilms, bruidsreportages en verjaardagsdocumentaires vast te leggen. Daar komt verandering in, dankzij camera’s die op dvd en op harddisk opnemen. Hitachi’s DZ-HS303 is de eerste hybride camera die én op dvd én op harde schijf (8 GB) opneemt. Als de dvd vol raakt kun je nog drie uur video kwijt op harddisk en daarna nog op SD-geheugenkaartjes. Kortom: eindeloos filmen tot je erbij neervalt, of tot de batterij het opgeeft.

Door rechtstreeks op dvd te werken kun je je films sneller kopiëren en delen met anderen. Helaas kan niet alle montagesoftware overweg met de mpeg2- beelden van dvd-camera’s. Nog even wat getallen spuwen: de beeldchip van de Hitachi meet 1/3 inch, het lcd- schermpje 2,7 inch en de lens heeft 10x optische zoom. Prijs: 1200 dollar. Nu alleen nog te koop in Japan.hitachi_hybridecam.jpg

    • Marc Hijink