Federer wint veertigste titel na rustperiode

De Zwitserse tennisser Roger Federer heeft gisteren in Toronto zijn veertigste titel veroverd. De nummer één van de wereld rekende in de finale met 2-6, 6-3 en 6-2 af met de Fransman Richard Gasquet. De toernooizege was voor Federer zijn zevende succes dit seizoen. Hij won eerder ook de evenementen uit de Masters Series in Miami en Indian Wells. Federer won in juni het tennistoernooi van Wimbledon door in de finale zijn Spaanse rivaal Rafael Nadal te verslaan.

Tot een herhaling van die finale kwam het niet. Rafael Nadal verloor in de derde ronde van de Tsjech Tomas Berdych in drie sets.

Federer had direct succes na zijn rustperiode. „Na een maand pauze zonder toernooi meteen weer in de finale: meer kan ik niet wensen”, zei de 25-jarige tennisser. De Zwitser werd in de eerste set behoorlijk op de proef gesteld door zijn Franse opponent, maar toen hij eenmaal zijn ritme had hervonden, was Gasquet kansloos.

Jelena Dementjeva uit Rusland heeft gisteren het tennistoernooi in Los Angelos gewonnen. De Russin was in de eindstrijd in drie sets te sterk voor Jelena Jankovic: 6-3, 4-6 en 6-4. De als derde geplaatste Dementjeva won in de halve finale met 7-5 en 6-2 van Sjarapova, die eerste op de ranking stond en eerder had afgerekend met de Belgische Kim Clijsters. Sjarapova won vorige week nog het toernooi van San Diego.

Het is voor Dementjeva haar tweede toernooizege dit seizoen. De 24-jarige Russin had in de derde set last van zenuwen. Ze kwam met 5-0 voor, maar de 21-jarige Jankovic knokte zich terug tot 4-5 en werkte onder meer twee matchpunten weg. Bij het derde wedstrijdpunt – na een break in de tiende game – was ze wel succesvol. „Ze speelt onvoorspelbaar goed. Ik had echt moeite de partij af te maken”, zei Dementjeva na de zesde toernooizege in haar carrière. (ANP, AFP, Reuters)