Een sollicitatie naar de vacature van hiphopster

CD hiphop Rhymefest: Blue Collar J Records/ Sony/BMG ****

CD hiphop

Rhymefest: Blue Collar

J Records/Sony/BMG ****

Geachte heer Rhymefest,Wij schrijven u naar aanleiding van uw sollicitatie naar de vacature van nieuwe hiphopster. Wij waren zeer onder de indruk van uw CV, dat melding maakt van een door u reeds gewonnen Grammy Award als co-auteur van het nummer Jesus Walks van Kanye West en een rapbattle waarin u Eminem versloeg. Het heeft u echter nog geen Louis Vuitton-collectie opgeleverd. Op de door u bijgevoegde cd toont u zich een in overall gestoken arbeider die weet hoe het is om blut te zijn, ruzie te krijgen met je baas en wc’s schoon te schrobben. Uw raps gaan over gewone mensen in uitzonderlijke situaties. Een straatarme tiener die hoopt via het leger te kunnen studeren en op een slagveld belandt. Een kleine jongen die zich afvraagt of zijn moeder meer van drugs houdt dan van hem.

U vertelt uw verhalen met humor en oog voor detail op beats die vaak verwonderen. Springerige ska met alcoholische zanglijnen van de overleden hiphopster Ol’ Dirty Bastard. Een door gehijg, stuiterende basdrum en belletjes aangedreven oldschool-ritme. En een stevige beat – we zouden het bijna een rockbeat noemen – waarin u over opgeknipte gitaren uit een nummer van The Strokes kogelschoten ‘het gelach van de duivel’ noemt. Wat wij met het oog op de vacature dan ook nog graag van u zouden willen vernemen, is of u wel eens bent neergeschoten.

Hoogachtend,

Saul van Stapele

    • Saul van Stapele