Duitse economie laat sterkste groei in vijf jaar zien

Wiesbaden, 14 aug. De Duitse economie is in het tweede kwartaal met 0,9 procent gegroeid in vergelijking met de eerste drie maanden van dit jaar. Dat is volgens het Duitse bureau voor de statistiek de sterkste kwartaal-op-kwartaalgroei in meer dan vijf jaar. De Duitse economie profiteerde van een toenemende vraag op de thuismarkt. Investeringen in de bouw en de maakindustrie deden de economie goed, terwijl de handel met het buitenland iets afzwakte. In vergelijking met het tweede kwartaal vorig jaar bedroeg de groei 1 procent. In het eerste kwartaal kwam de kwartaal-op-kwartaalgroei uit op 0,7 procent. Volgens analisten kan de hoger dan verwachte groei in Duitsland leiden tot een verdere verhoging van de rente door de Europese Centrale Bank.