De regisseursstoel van Brecht komt op de veiling

Rotterdam, 14 aug. In de veiling `European Collections` bij Sotheby`s Amsterdam die eind september wordt gehouden zijn de collecties van twee beroemde Duitse schrijvers opgenomen: Bertold Brecht en Gerhart Hauptmann. De collectie van Brecht, die 50 jaar geleden is overleden, omvat onder meer klokken, meubelen - waarbij zijn lessenaar en zijn regisseursstoel - een collectie affiches uit de jaren vijftig en zestig, een aantal brillen, enkele horloges en een collectie kimono`s uit een van zijn theaterproducties.

De collectie van Gerhart Hauptmann, bekend door werken als Die Weber (1893) en Der Biberpeltz (1893), omvat onder meer schilderijen, tekeningen, grafiek, oudheden, Aziatische kunstvoorwerpen, Europese sculptuur, meubelen, keramiek, brons, glas en collectors` items.