Castro: foto’s en advies

Fidel Castro op een van de gisteren vrijgegeven foto’s. Foto AFP Cuban leader Fidel Castro smiles in this undated photo released on August 13, 2006. A Cuban newspaper on Sunday published the first photographs of Fidel Castro since his stomach surgery and the Cuban leader said he had stabilized "considerably" but was not out of the woods. QUALITY FROM SOURCE FOR EDITORIAL USE ONLY REUTERS/Estudios Revolucion-Juventud Rebelde/Handout (CUBA) REUTERS

In Cuba zijn gisteren de eerste foto’s van Fidel Castro na zijn zware operatie van 31 juli gepubliceerd. De Cubaanse leider ziet er op de vier foto’s goed uit, maar hij waarschuwde zelf gisteren dat zijn herstel lang zal duren. Het jeugdblad Juventud Rebelde publiceerde de foto’s en Castro’s tekst, waarin hij onder andere zegt: „Ik raad u aan optimistisch te zijn en tegelijkertijd altijd bereid te zijn slecht nieuws te ontvangen.” Om duidelijk te maken dat de foto’s na zijn operatie zijn genomen, toont Castro op één ervan de zaterdaguitgave van het partijblad Granma. Castro werd gisteren tachtig. De Cubaanse leider heeft zijn bevoegdheden tijdelijk overgedragen aan zijn broer Raúl. Gisteren verscheen hij voor het eerst sinds de overdracht in het openbaar: hij ontving de Venezolaanse president Chávez op het vliegveld van Havana. (Reuters)