Castro: foto’s en advies

In Cuba zijn gisteren de eerste foto’s van Fidel Castro na zijn zware operatie van 31 juli gepubliceerd. De Cubaanse leider ziet er op de vier foto’s goed uit, maar hij waarschuwde zelf gisteren dat zijn herstel lang zal duren. Het jeugdblad Juventud Rebelde publiceerde de foto’s en Castro’s tekst, waarin hij onder andere zegt: „Ik raad u aan optimistisch te zijn en tegelijkertijd altijd bereid te zijn slecht nieuws te ontvangen.” Om duidelijk te maken dat de foto’s na zijn operatie zijn genomen, toont Castro op één ervan de zaterdaguitgave van het partijblad Granma. Castro werd gisteren tachtig. De Cubaanse leider heeft zijn bevoegdheden tijdelijk overgedragen aan zijn broer Raúl. Gisteren verscheen hij voor het eerst sinds de overdracht in het openbaar: hij ontving de Venezolaanse president Chávez op het vliegveld van Havana. (Reuters)