Bellen met...

Petra Bakker-Schut, hoofdredacteur van Story. Het enige roddelblad dat vorige week een paparazzo stuurde naar de bruiloft van acteurs Thijs Römer en Katja Schuurman.

Een paar weken geleden ging Katja Schuurman met haar manager langs bij de roddelbladen. Zij deed het verzoek om haar met rust te laten op haar huwelijksdag, afgelopen vrijdag in het Franse dorpje Vallery. In ruil voor een toezegging mochten de bladen drie foto’s kiezen uit een serie van twintig die het echtpaar liet maken. Waarom ging Story als enige blad niet akkoord?

„Wij zijn net begonnen met het vernieuwen van onze redactionele formule. Wat is de meerwaarde van fotomateriaal dat de concurrentie ook heeft? De roddelbladenmarkt is een vechtmarkt, je moet je onderscheiden van de rest. Ik vond het een buitengewoon slim initiatief van Katja. We hebben lang met haar onderhandeld, maar we kwamen er niet uit. Ik wilde per se exclusief fotomateriaal. Uiteindelijk heb ik fotograaf Edwin Smulders naar Frankrijk gestuurd.”

Nog vóór het huwelijk kwam hij terug naar Nederland. Het kasteel waar de trouwerij plaatsvond bleek een onneembare vesting. Had hij geen ladder mee moeten nemen?

„Edwin is de beste paparazzo van Nederland. Als het hem niet lukt, lukt het niemand. Gelukkig heeft hij een prachtige reportage kunnen maken van de aankomst van de gasten Johnny de Mol, Daphne Bunskoek en Babette van Veen. En een foto van de auto waarin de jurk van Katja zat. Die reportage konden wij afgelopen woensdag al brengen. Exclusief, alleen in Story. De concurrentie komt deze week pas met het huwelijk.”

Maar u heeft niet de eerste kus van mevrouw Römer.

„Nee, maar is dat zo erg? Katja is een leuk mens, maar ze is niet prinses Máxima. Bovendien hebben de andere roddelbladen die primeur ook niet, want De Telegraaf mag morgen als eerste een foto afdrukken.”

Trekt u hier een les uit?

„Nee. Wij hebben onze lezers iets unieks kunnen bieden. Misschien moet Katja er een les uit trekken en een volgende keer meer fotomateriaal aanbieden.”

Arjen Ribbens

    • Arjen Ribbens