7 redenen om uit te gaan

1 uit eten met iens

Woo Ping

Uitgebreide Chinese kaart met heerlijke stoofpotten, dim sum én Thaise gerechten. De ongelooflijk toeschietelijke en zachtaardige bediening weet zich jou nog te herinneren van de vorige keer. Bij elke maaltijd krijg je een warme doek ter verfrissing aangeboden. Stijlvolle inrichting, waar je je zowel als groep als alleen meteen thuis voelt.

goed | We hebben hier lekker gegeten. Van de tausi inktvis met mihoen kan ik alleen zeggen dat de saus iets meer gebonden had mogen zijn. De Tipan Gon Bao met gemengd vlees was overdadig. De kaart is duidelijk en geeft een mooie selectie van gerechten. Een heerlijke coupe tricolore met drie ijssoorten en slagroom was zoals het hoort te zijn. De bediening was vriendelijk en alert. De prijzen zijn redelijk. Wij waren met twee personen nog geen 50 euro kwijt inclusief drank. Een ander stel hoorden wij het menu van de chef bestellen. Dat staat niet op de kaart, maar wat langs kwam zag er uitstekend uit. (03-06-2006, Ed Ronald)

Leiden, Diefsteeg 13-15. Tel. (071) 513 03 73. Keuken open 12.00-22.00, Chinees / Thais. Dim sum afhalen, thuisbezorgen. Gem. prijs 3-gangen à la carte 11,00[br/]Categorie: stijlvol[br/]

2 FILM

The Lake House

Liefde is niet logisch. Mensen worden verliefd op mensen die ze nog nooit gezien hebben. Dus waarom dan niet op iemand die in een andere tijd leeft? Dat is het uitgangspunt van het überromantische The Lake House, waarin de geliefden worden gespeeld door de grote sterren Keanu Reeves en Sandra Bullock, die we in Speed (1994) al een keer verliefd op elkaar zagen worden. De film is het debuut van de Argentijnse regisseur Alejandro Agresti. Met: Sandra Bullock, Keanu Reeves, Christopher Plummer, Willeke van Ammelrooy.

Leiden: Trianon Theater, Breestraat 31. Tijd: 19.00 & 21.30u. Inl: 071-5123875.[br/]

3 EXPOSITIE

Autonomia

Tot en met 10 september is in de galerie van het Leids Universitair Medisch Centrum de expositie Autonomia te bezichtigen. Autonomia is de eerste presentatie uit de KPN-reeks `Young Curators`, waarin een jonge curator een selectie maakt uit de KPN-collectie. Voor deze expositie onderzoekt curator Petra Heck relaties tussen hedendaagse kunst en autonome tendensen in de samenleving. Autonomia verkent hoe ver de grenzen van individuele vrijheid reiken. Hoe vrij kun je zijn en hoeveel zekerheid wil en kun je hebben?

Leiden: Galerie LUMC, Albinusdreef 2. Open: ma t/m zo 8.00-20.00u. Inl: 071-5263178 & www.lumc.nl[br/]

4 FILM

The Wind That Shakes the Barley

Met The Wind That Shakes the Barley won de Britse filmmaker Ken Loach dit jaar de Gouden Palm van het filmfestival van Cannes. De geëngageerde Loach schildert zonder opsmuk en met soms huiveringwekkende precisie de ontstaansgeschiedenis van de IRA tijdens de Ierse vrijheidsstrijd. Twee broers raken erin verzeild en eindigen elk aan een kant van het politieke spectrum: wederopbouwen of doorvechten tegen de Engelsen.

Regie: Ken Loach. Met o.a. Cillian Murphy, Padraic Delaney, Liam Cunningham. In Leiden in Trianon.[br/]

5 EXPOSITIE

Conversations

De installaties van Conversations zijn gemaakt door zes bekende kunstenaars uit Los Angeles: Paul McCarthy & Raivo Puusemp, Ed Moses, John Outterbridge, Michael McMillen en Jon Hassell. Zij hebben zich laten inspireren door stukken uit de Naturaliscollectie. De expositie is ontwikkeld in samenwerking met het Natural History Museum of Los Angeles County. Te zien t/m 20 augustus.

Leiden: Naturalis, Darwinweg 2. Tijdens de schoolvakanties geopend op maandag, 10.00-18.00u. Inl: 071-5687600 & www.naturalis.nl [br/]

Tot 20 augustus in Leiden

6 REIZENDE EXPO

Foto-expositie Artsen zonder Grenzen: 'Reis zonder einde'

Burgeroorlogen, conflicten en angst beheersen al meer dan veertig jaar het leven in Columbia. Artsen zonder Grenzen organiseerde eerder dit jaar in Colombia een foto-expositie hierover. De expositie reist nu langs diverse steden in Nederland en is vanaf vandaag te zien in Leiden. Voor de expositie werden drie gerenommeerde fotografen ingeschakeld: Belgische internationaal prijswinnende reportagefotograaf Stephan Vanfleteren, Nederlandse-Amerikaanse fotografe Dana Lixenberg en Colombiaanse fotojournalist Jesús Abad Colorado.

Leiden: Stationsplein. 14 t/m 27 aug. Inl: www.artsenzondergrenzen.nl[br/]

7 FILMKLASSIEKER

La Grande Bouffe

Met geniale eenvoud portretteerde Marco Ferreri in 1973 vier monomane mannen die aan eten en seks te gronde gaan: rokkenjager en piloot Marcello Mastroianni, delicate kok Ugo Tognazzi, magistraat met moederbinding Philippe Noiret en televisieproducent Michel Piccoli. Het schandaal is er inmiddels vanaf, maar de film werkt nog steeds. Regie: Marco Ferreri, Frankrijk 1973, 135 minuten.

Den Bosch: Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45. Tijd: 19.30u. Prijs: 7,50 euro. Inl: 073-6818150 & www.verkadefabriek.nl[br/]