Televisie Film van de dag

Coma. Michael Crichtons bewerking van Robin Cooks roman is een ijzige thriller die zich afspeelt in een ziekenhuis. Dokter Susan Wheeler (Genevieve Bujold) ontdekt dat er veel patiënten zonder aanwijsbare medische redenen in coma belanden en gaat op onderzoek uit. Langzaam komt ze achter een sinister complot. Coma biedt huiveringwekkend vermaak en speelt in op de angst voor ziekenhuizen. Tegelijkertijd levert het kritiek op patriarchale instituten die bepaalde belangen hebben bij de status quo. De directeur, anesthesist en haar vriend, een rol van Michael Douglas, zijn er als de kippen bij om de toenemende achterdocht van Susan af te doen als typisch vrouwelijke hysteria. Waardoor vrijwel niemand haar meer gelooft. De lange gangen van een ziekenhuis zijn zelden zo effectief gebruikt om atmosfeer mee op te roepen: de camera kruipt er tergend langzaam doorheen. (Michael Crichton, 1978, VS), Net 5, 22.25-0.30u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg