Radio Voorkeur

Vroege vogels. Onder meer aandacht voor vliegprestaties van de grauwe pijlstormvogel en de ruim 400 soorten wespen die in Nederland voorkomen. De meeste mensen kennen slechts de steekwesp, ook wel limonadewesp genoemd. Pieter van Breugel vertelt over de oprukkende hoornaar en Gallische wesp. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. In het eerste uur de zesde aflevering van een serie over Nederlandse helden met aandacht voor Nederlandse sporthelden zoals Atje Keulen en Johan Cruijff. In het tweede uur een aflevering in een serie over fabrieken en hun invloed op de omgeving: De Ploeg in Bergeyk. Het begon met een paar weefgetouwen in een schuur die veranderde in een gebouw van staal en glas, ontworpen door Rietveld. Radio 1, 10.04-12.00u.

Volgspot. Vanavond een gesprek Marjolein Meijers, beter bekend als Annie van De Berini’s. Ze werd geboren in de Rotterdamse wijk Schiebroek. Het was een sombere jeugd met een vader die het gezin in de steek liet, en een moeder die de hele dag in bed bleef liggen. Bij tante Katrien kreeg Marjolein de liefde voor muziek. Radio 2, 23.00-24.00u.