Raboploeg op volle sterkte naar Spanje

HOLTEN, 12 aug. De Rabobank wielerploeg stuurt een sterke afvaardiging naar de Ronde van Spanje. Titelverdediger Denis Mentsjov gaat van start met zijn ploeggenoten Michael Boogerd, Michael Rasmussen, Mauricio Ardila, Pieter Weening, Theo Eltink, Pedro Horillo, Oscar Freire en Grischa Niermann. De Vuelta begint 26 augustus en eindigt op 17 september. Vorig jaar stuurde de Raboploeg een op papier minder imponerend gezelschap, met renners als Scheuneman, Hayman, Veneberg en Vastaranta. Ploegleider Adri van Houwelingen behaalde in 2005 een onverwacht succes met zijn Russische kopman Mentsjov. Dat jaar stelde de klassementsrenner teleur in de Tour de France, maar verraste hij in de Ronde van Spanje. De Spanjaard Roberto Heras leek de Vuelta te winnen, maar maanden later werd hij wegens doping alsnog gediskwalificeerd en kreeg Mentsjov de zege.