Het blijft wisselvallig

Augustus is hard op weg om een kletsnatte maand te worden. Ook de komende dagen blijft het wisselvallig zomerweer met geregeld buien, soms veel en met onweer. Plaatselijk is er daarbij risico op wateroverlast. Droog en zonnig vakantieweer is daarmee schaars. Alleen in Portugal, grote delen van Spanje, Griekenland en Turkije blijft het geheel droog met veel zon en hoge temperaturen, 30 graden en meer. Voor zomers weer moet dus een verre reis gemaakt worden.

In Nederland wordt het vanmiddag 18 tot 20 graden, maar in buien blijft het kwik daar ruim onder. Gisteren koelde het in buien soms af naar 11 à 12 graden. De meeste buien worden in de kustprovincies verwacht, maar ook landinwaarts kunnen een aantal (zware) buien vallen met kans op wateroverlast. Tussendoor breekt af en toe de zon door. Verder is er de hele dag maar weinig wind.

Morgen lijkt het in de noordoostelijke helft van het land erg mee te vallen met de buien en komt ook de zon wat vaker achter de wolken vandaan. In het zuidwesten vallen nog wel diverse buien. Bij weinig wind wordt het dan zo'n 21 graden.

Maandag is het opnieuw buiig, daarna komt er verbetering. De rest van de week is er beduidend meer ruimte voor de zon en blijft neerslag meer beperkt tot een enkele bui.

De middagtemperaturen gaan geleidelijk richting een ietwat warmere 22 graden omhoog.