Garrido aan de leiding bij Dutch Open

Het KLM Open golftoernooi op de Kennemer Golf & Country Club wordt geplaagd door slecht weer. De tweede ronde moest gisteren vanwege onweer en hoosbuien twee keer langdurig onderbroken worden.

Aan het begin van de avond werd het droog, nam de wind af en brak de zon door. Ignacio Garrido profiteerde optimaal van die gunstige spelcondities. De Spanjaard was na elf holes in zijn tweede ronde vijf onder par en -8 voor het toernooi. Garrido, winnaar van het hoog gedoteerde PGA Championship in 2003, moest vanochtend vroeg net als veel andere spelers het restant van zijn tweede ronde spelen. Van de spelers die er al wel 36 holes hadden opzitten, was de Deen Sören Kjeldsen, een erkend bad weather golfer, de beste met 136 slagen (-6).

De hoogst geklasseerde Nederlanders in het klassement waren Robert-Jan Derksen en de verrassend sterk spelende amateur Tim Sluiter. Derksen, die aan de zijde speelde van Colin Montgomerie, was -2 na 17 holes in de tweede ronde. Voor die laatste te spelen hole moesten Derksen en Montgomerie zich vanochtend vroeg melden op de Kennemer. Montgomerie, die al klaagde dat het spel te lang onderbroken werd, zal er niet vrolijker van zijn geworden. Met zijn score van -1 na 17 holes zal de grote publiekstrekker van het toernooi in ieder geval wel de cut gaan halen.

Dat lijkt het 17-jarige golftalent Tim Sluiter ook te gaan lukken. Sluiter, vorige week overtuigend winnaar van het nationaal kampioenschap Strokeplay, begon zijn tweede ronde nerveus met twee bogeys op de eerste drie holes. Hij herstelde zich knap met twee birdies. Na tien holes in zijn tweede ronde stond Sluiter keurig gedeeld twintigste met -2 totaal.

Maarten Lafeber zal het weekend zo goed als zeker werkloos moeten toezien. Lafeber, vroeg in de ochtend gestart, kon zijn tweede ronde wel afmaken, maar veel vreugde leverde dat niet op. Met 144 slagen (70-74) en een totaalscore van +2 gaat Lafeber de cut zo goed als zeker op één slag missen. „Het laatste wat je wilt, is het weekend missen in een Dutch Open”, klonk het teleurgesteld.

    • Gerard Louter