Franse economie trekt flink aan

Parijs, 12 aug. De economie van Frankrijk is het afgelopen kwartaal harder gegroeid dan in de afgelopen zes jaar. In het tweede kwartaal bedroeg de groei tussen de 1,1 en 1,2 procent ten opzichte van de voorgaande drie maanden, zo maakte het Franse bureau voor de statistiek Insee gisteren bekend. Het cijfer is aanzienlijk hoger dan de 0,7 procent waar analisten van uit waren gegaan. In het eerste kwartaal was de groei met 0,5 procent een stuk lager. De Franse regering voorziet voor het hele jaar een groei van 2 tot 2,5 procent. Het groeicijfer kan van invloed zijn op de komende rentebesluiten van de Europese Centrale Bank. Die verhoogde onlangs de rente met een kwart procentpunt naar 3 procent. De bank liet al doorschemeren dat het tarief zou kunnen stijgen.