Boulevard

(Foto: Dirk-Jan Visser / Den Bosch: 05-08-2006): Theater festival Boulevard in Den Bosch. Hier het straat heater op de Parade bij de Sint Jan kerk. Monsieur Culbuto, de levende tuimelaar. Visser, Dirk-Jan

Theaterfestival Boulevard in Den Bosch biedt ‘ervaringstheater’ met een serieuze toon onder de schijnbare luchtigheid. In een kruitfabriek speelt De Wetten van Kepler het toneelstuk Woyzeck (1837) van Büchner.

„In de stad van de apocalyptische schilder Hieronymus Bosch bestoken De Wetten van Kepler ons met beelden die niet voor Bosch’ doeken onderdoen. Regisseur Piet Arfeuille brengt het onheil vooral met behulp van de taal naderbij. Gerrit Dragt als Franz Woyzeck en Ini Massez als Marie spelen alsof hun leven ervan afhangt. En als je dan weer op het festivalterrein staat, dan werkt de beklemming dóór.”

Anneriek de Jong, 10 augustus 2006

T/m 13/8 in Den Bosch. Inl. www.festivalboulevard.nl en 0900-33727233.