Zwerver aangehouden

De politie van Dordrecht heeft vanochtend een 46-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht maandag drie overvallen te hebben gepleegd, waarbij hij twee keer veel geweld gebruikte. De politie Kennemerland en het openbaar ministerie (OM) hebben dat laten weten. De politie in Dordrecht kreeg vanmorgen de melding dat de zwerver rondliep in het centrum van de stad. Agenten troffen hem aan in de woning van een kennis. Hij verzette zich niet bij zijn aanhouding.

Het OM had gisteravond in drie extra politieberichten op televisie opgeroepen uit te kijken naar de man. Daarbij liet justitie zijn foto en naam zien. Het opsporingsbericht leverde meer dan honderd reacties op. Justitie besluit steeds vaker om een verdachte op te sporen door zijn foto en naam openbaar ter maken. (ANP)