Veulens leren rustig stappen in de tuin

Pete Wheeler leert zijn jonge paarden Sid en Cash stappen achter een kar. Foto AP/Joseph Beaher Pete Wheeler's 5-month-old quarter horse, Sid, left, reacts to be led around Wheeler's yard in Sedalia, Mo., while his 3-year-old quarter horse, Bubba, pulls the buggy Tuesday, Aug. 8, 2006. Bubba's 5-month-old son, Cash, center, seemed to have a better attitude about the stroll. Sid eventually bent part of the buggy. Mr. Wheeler said he leads the young horses to make them gentle. (AP Photo/Sedalia Democrat, Joseph Beaher) Associated Press

Het vijf maanden oude veulen van Pete Wheeler biedt koppig weerstand bij zijn lessen staptechniek. Sid, een Quarter Horse, zet letterlijk zijn hakken in het zand. Bubba, een driejarig Quarter Horse, trekt de kar waarop Wheeler zit. Bubba’s zoon, Cash (vijf maanden oud), heeft het stappen al enigszins onder de knie.

Wheeler wil de paarden leren zich rustig en volgzaam op te stellen door ze achter een langzaam voortbewegende kar te binden. Wheelers landgoed bevindt zich in de Amerikaanse plaats Sedalia, de belangrijkste stad in Pettis County in de staat Missouri.

Quarter Horses zijn klassieke Amerikaanse paarden, die zich onderscheiden door hun bijzonder sterke spieren. Sid zou kort na het nemen van deze foto een deel van de buggy waarachter hij is gespannen, krom buigen door zijn krachtige weerstand.

In vergelijking met Europese warmbloedpaarden hebben Quarter Horses een grote ‘achterhand’ (bil en achterbenen) en een bescheiden schofthoogte tussen de 1,50 en 1,65 meter. Het ras heeft een grote reputatie op het gebied van snelheid, kracht en behendigheid.

Voor alle informatie over de Amerikaanse Quarter Horse, kijk op de website van de Nederlandse Quarter Horse Associatie: www.nqha.nl

Rectificatie / Gerectificeerd

De foto op de pagina In Beeld (vrijdag 11 augustus) toont een Quarter Horse tijdens een les staptechniek in het Amerikaanse Sedalia . Onder het artikel stond een webverwijzing naar de Nederlandse Quarter Horse Associatie NQHA. Die benadrukt dat ze niets heeft te maken met de manier waarop in Sedalia aan paarden staptechniek wordt aangeleerd.