Van kraakprotest tot reclamedoek

Van kraakprotest tot reclamedoek Utrecht. Aan dit kraakpand op de Vismarkt aan de Oudegracht in Utrecht hingen krakers ter gelegenheid van een landelijke kraakvergadering op 6 augustus een groot spandoek met de tekst ‘Leegstand en verkrotting is een misdaad! Woonstrijd.’ Drie dagen later is het doek door de krakers verwijderd en vervangen door een grote drankreclame, „Ipsei, think what you drink”. Foto Rob Huibers Nederland, Utrecht, 7-8-2006. Foto: Rob Huibers. Op 7 augustus hing er nog een doek op dit vormalige kraakpand op de Vismarkt waarop te lezen stond: "Leegstand en verkrotting is een misdaad! Woonstrijd. www.krakengaatdoor.nl". Drie dagen later is het krakersdoek weg en prijst een commerciele megareclame een nieuw drankje aan, Ipsei, think what you drink, dat voor de drinker kennelijk een beschermende werking zou hebben, getuige de woorden :Guardian Angel" op het doek. Deze foto kan een tweeluik vormen met foto nummer 01889576. Huibers, Rob