Televisie Overige Films

Dude, Where’s My Car? (Danny Leiner, 2000, VS). Vulgaire tienerkomedie waarin Ashton Kutcher en Sean William Scott na een avondje doorzakken zowel hun auto als hun geheugen kwijt zijn. RTL5, 20.30-22.00u.

Frequency (Gregory Hoblit, 2000, VS). Conventionele thriller met prikkelend, paranormaal uitgangspunt: politieman James Caviezel kan via radiozender overleg voeren met zijn dertig jaar eerder overleden vader Dennis Quaid. Zo hebben zij invloed op verleden en heden. SBS6, 20.30-22.50u., onderbroken door reclame.

Dead Calm (Philip Noyce, 1989, Australië). Onevenwichtig maar interessant staaltje psychologische horror. Sensuele griezel Bille Zane terroriseert bootje van Nicole Kidman. Haar echtgenoot Sam Neill zwemt er achter aan. Net5, 22.30-0.20u.

La meglio gioventú (4) (Marco Tullio Giordana, 2003, Italië). Voor tv gemaakte serie vertelt de geschiedenis van Italië van 1966 tot in deze eeuw aan de hand van de broers Carati die in de roerige jaren zestig twintig worden. Bioscoopversie won publieksprijs van het Rotterdamse Filmfestival en groeide uit tot filmtheaterhit. Laatste van vier delen. Ned.3, 23.15-0.55u.

Mighty Aphrodite (Woody Allen, 1995, VS). Bij vlagen hilarische film van Allen knipoogt naar Oedipus. Sjofele sportverslaggever (Allen) ontfermt zich over de oliedomme prostituee annex biologische moeder van zijn hoogbegaafde adoptiefzoon. Mira Sorvino kreeg er een Oscar voor. Een heus Grieks koor levert ironisch commentaar. België 2, 23.20-0.55u.

Godsend (Nick Hamm, 2004, VS/Canada). Moderne variant op The Omen zaagt van dik hout planken. Dokter Robert De Niro kloont een overleden zoontje van acht. Met dat nieuwe ventje is het echter niet pluis. BBC1, 23.35-1.10u.