Televisie Film van de dag

Uit Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. (FILES) This image made available 26 January, 2004 by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) shows actor Johnny Depp in the Disney film "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl." The Walt Disney Company on Wednesday said its third-quarter profits ballooned by a stronger-than-expected 39 percent, primarily due to better performances from its film and theme park divisions. Disney chief executive Robert Iger said the box office success of the animated car racing film "Cars" and "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest" helped lift earnings. AFP PHOTO/HO/AMPAS/NO SALES/GETTY OUT AFP

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. Deze piratenfilm in de traditie van de ‘swashbucklers’ met Errol Flynn, of nog langer geleden Douglas Fairbanks, heeft een unieke oorsprong: hij is gebaseerd op een populaire Disney pretpark-attractie. Regisseur Gore Verbinski (The Ring) en producent Jerry Bruckheimer (Pearl Harbor, Armageddon) leveren veel van wat je verwachten kunt, zoals flitsende zwaardgevechten, bollende zeilen, fonkelende dukaten en een meisje in nood, en soms wat meer. Dat meer zijn bijvoorbeeld de speciale effecten. Sommige piraten veranderen bij maanlicht in skeletten, en vechten gewoon door. Het fijnst zijn de prestaties van sommige acteurs. Geoffrey Rush is als de wrede kapitein Barbossa bijna net zo op dreef als in Shakespeare in Love. En Johnny Depp zorgt er als kapitein Jack Sparrow in zijn eentje voor dat de 2,5 uur dat de film duurt net niet zo lang lijken.

(Gore Verbinski, 2003, VS), België 1, 21.05-23.22u.