Sapje mag niet meer

Passagiers die met het vliegtuig naar de Verenigde Staten reizen, mogen sinds gisteren geen ‘vloeibare middelen’ meer meenemen in hun handbagage. Dat geldt ook voor vluchten vanuit Nederland, meldt een woordvoerster van de luchthaven Schiphol. Met vloeibare middelen worden niet alleen water, frisdrank, sap en alles wat verder nog drinkbaar is bedoeld, maar ook parfum, zonnebrandcrème, tandpasta, scheerschuim, shampoo en alle andere middelen die in flessen, flacons, bussen of tubes zitten.

Schiphol voert daarmee een richtlijn uit die gisteren werd uitgevaardigd door de Nederlandse Coördinator Terrorismebestrijding. Dat gebeurde nadat de Britse politie een terroristische aanslag had verijdeld en het luchtverkeer tussen Engeland en de Verenigde Staten was stilgelegd.

Luchthavens: pagina 5