Ross-Van Dorp uit de politiek

Staatssecretaris Clemence Ross-Van Dorp (Volksgezondheid, Welzijn en Sport, CDA) keert na de verkiezingen van 22 november niet terug in de landelijke politiek. Ze stelt zich niet kandidaat voor de Tweede Kamer en wil ook niet opnieuw in een volgend kabinet.

Dat heeft Ross vanmorgen bekend gemaakt. Ross (1957) zat sinds 1998 voor het CDA in de Tweede Kamer en werd in 2002 in het eerste kabinet Balkenende staatssecretaris. Ross gold met Joop Wijn als een van de beloftes binnen het CDA voor de toekomst, maar houdt het nu voor gezien. Ze is volgens haar woordvoerder op zoek naar een baan in de zorg of in de sport. Maandag publiceert het CDA de zogenoemde groslijst met kandidaten voor de Kamerverkiezingen. Naast Ross zullen in elk geval ook de ministers De Geus en Van Ardenne daarop ontbreken.