Road to Guantánamo

Road to Guantánamo Aan de vooravond van de Amerikaanse aanval op Afghanistan, trokken vier jongens uit het Britse plaatsje Tipton de grens over tussen Pakistan en Afghanistan. Wat hen heeft bezield is nooit duidelijk geworden, maar in de historische gebeurtenissen die zich daar ontvouwden, kwamen drie van hen terecht in het Amerikaanse strafkamp Guantánamo Bay. Hun verhaal staat centraal in The Road to Guantánamo van Michael Winterbottom. Met: Roz Ahmed, Farhad Harun, Arfan Usman, Shahid Iqbal, Ruhel Ahmed, Asif Iqbal, Shafiq Rasul. Road to Guantánamo Aan de vooravond van de Amerikaanse aanval op Afghanistan, trokken vier jongens uit het Britse plaatsje Tipton de grens over tussen Pakistan en Afghanistan. Wat hen heeft bezield, dat is nooit duidelijk geworden, maar in de historische gebeurtenissen die zich daar ontvouwden, kwamen drie van hen ten slotte terecht in het Amerikaanse strafkamp Guantánamo Bay. Hun verhaal staat centraal in The Road to Guantánamo van Michael Winterbottom. Met: Roz Ahmed, Farhad Harun, Arfan Usman, Shahid Iqbal, Ruhel Ahmed, Asif Iqbal, Shafiq Rasul. Undated film still of the movie "The Road to Guantanamo" by British director Michael Winterbottom shown in the competition of the 56th Berlinale Film Festival. This year's edition will see 19 films competing for the Golden Bear, and takes place until 19 February 2006. AFP PHOTO BERLINALE ** EDITORIAL USE ONLY IN CONNECTION WITH REPORTING ON THE FILM PERMITTED ONLY UNTIL 15 MARCH 2006 ** AFP

Aan de vooravond van de Amerikaanse aanval op Afghanistan, trokken vier jongens uit het Britse plaatsje Tipton de grens over tussen Pakistan en Afghanistan. Wat hen heeft bezield is nooit duidelijk geworden, maar in de historische gebeurtenissen die zich daar ontvouwden, kwamen drie van hen terecht in het Amerikaanse strafkamp Guantánamo Bay. Hun verhaal staat centraal in The Road to Guantánamo van Michael Winterbottom.

Met: Roz Ahmed, Farhad Harun, Arfan Usman, Shahid Iqbal, Ruhel Ahmed, Asif Iqbal, Shafiq Rasul.