Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met modeontwerper Percy Irausquin die nog maar net zijn eigen modelijn heeft en al één van de beste modeontwerpers van het land wordt genoemd. Hij opende onlangs een winkel in Amsterdam, geïnspireerd op de huiskamer van Coco Chanel. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur een gesprek met Mark Boog wiens laatste dichtbundel De encyclopedie van de grote woorden werd bekroond met de VSB-poëzieprijs. In het laatste uur fotograaf Merlijn Doomernik over de portretfoto’s die hij maakt voor onder meer Het Parool en de VPRO-gids. 747AM,, 20.03-23.00u.

Zomerfestival. Een in Nederland tussen 1976 en 1980 opgenomen concert van reggaemuzikant Bob Marley. Marley groeide in de jaren zentig uit tot belangrijkste vertegenwoordiger van de reggae, de muziekstijl van het Caribische eiland Jamaica. Met zijn groep The Wailers brak hij in 1975 wereldwijd door met No Woman, No Cry. Na een aantal succesvolle albums als Kaya en Babylon By Bus werd in 1980 bij hem kanker geconstateerd. Hij overleed op 11 mei 1981 in Miami. Radio 2, 22.05-23.00u.