Piranesi, Canaletto, Tiepolo

Piranesi, Canaletto, Tiepolo Tentoonstelling met prenten van de drie grootste Venetiaanse meesters uit de 18de eeuw: de duistere Piranesi, de luchtige Giambattista Tiepolo en de heldere Canaletto. Tiepolo, de meester van het coloriet, laat satyrs en schimmige fantasiefiguren heimelijk samenscholen bij klassieke ruïnes. En de heldere Canaletto heeft hier iets morsigs: gondels, gevels en water vormen het gezicht op Venetië, maar het is niet de blinkend trotse handelsnatie van zijn schilderijen. T/m 24 sept Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam. Di t/m zo 11-17u. Inl: www.boijmans.nl
Piranesi, Canaletto, Tiepolo Tentoonstelling met prenten van de drie grootste Venetiaanse meesters uit de 18de eeuw: de duistere Piranesi, de luchtige Giambattista Tiepolo en de heldere Canaletto. Tiepolo, de meester van het coloriet, laat satyrs en schimmige fantasiefiguren heimelijk samenscholen bij klassieke ruïnes. En de heldere Canaletto heeft hier iets morsigs: gondels, gevels en water vormen het gezicht op Venetië, maar het is niet de blinkend trotse handelsnatie van zijn schilderijen. T/m 24 sept Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam. Di t/m zo 11-17u. Inl: www.boijmans.nl

Tentoonstelling met prenten van de drie grootste Venetiaanse meesters uit de 18de eeuw: de duistere Piranesi, de luchtige Giambattista Tiepolo en de heldere Canaletto. Tiepolo, de meester van het coloriet, laat satyrs en schimmige fantasiefiguren heimelijk samenscholen bij klassieke ruïnes. En de heldere Canaletto heeft hier iets morsigs: gondels, gevels en water vormen het gezicht op Venetië, maar het is niet de blinkend trotse handelsnatie van zijn schilderijen.

T/m 24 sept Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam. Di t/m zo 11-17u. Inl: www.boijmans.nl