Noorse Russen delen gekke teksten uit

Noorse Russen delen gekke teksten uit Wij wonen sinds begin april in Noorwegen. Hier was het op 17 mei nationale feestdag. Iedereen, oud én jong draagt dan klederdracht. De streek waar je vandaan komt bepaalt hoe je klederdracht er uit ziet. We zijn op 17 mei naar Oslo geweest, samen met onze nieuwe vrienden Roderick en Merel Turksema. Er was een grote optocht van duizenden mensen in klederdracht die richting het koninklijk paleis liepen, waar de koning en zijn familie op het bordes stonden. Tussen alle mensen in klederdracht liepen de eindexamenkandidaten, die hier Russen heten, in hun meestal rode, broeken. Zij moeten van de minister vóór hun eindexamen feesten, omdat de minister vond dat het ná de examens er veel te ruig aan toe ging. Nu zijn ze ook steeds dronken en doen rare stunts, dus we denken dat dat besluit van de minister niet echt geholpen heeft. Je hebt Rotrussen, Blauwrussen een ook nog zwartrussen. Iedere Rus heeft visitekaartjes met gekke teksten er op die ze uitdelen. Wij hebben er op 17 mei wel bijna honderd verzameld. Nu hebben ze eindexamens en is het dus weer rustig. We kunnen nu pas wat over 17 mei vertellen omdat hier in Noorwegen het erg lang geduurd heeft voordat we internet hadden. Er werd steeds gestaakt door de mensen die het moesten installeren. Eigen nieuws van Rogier en Floris Maasdam, 9 en 11 jaar, uit Jar (Noorwegen)

Wij wonen sinds begin april in Noorwegen. Hier was het op 17 mei nationale feestdag. Iedereen, oud én jong draagt dan klederdracht. De streek waar je vandaan komt bepaalt hoe je klederdracht er uit ziet. We zijn op 17 mei naar Oslo geweest, samen met onze nieuwe vrienden Roderick en Merel Turksema. Er was een grote optocht van duizenden mensen in klederdracht die richting het koninklijk paleis liepen, waar de koning en zijn familie op het bordes stonden.

Tussen alle mensen in klederdracht liepen de eindexamenkandidaten, die hier Russen heten, in hun meestal rode, broeken.

Zij moeten van de minister vóór hun eindexamen feesten, omdat de minister vond dat het ná de examens er veel te ruig aan toe ging. Nu zijn ze ook steeds dronken en doen rare stunts, dus we denken dat dat besluit van de minister niet echt geholpen heeft.

Je hebt Rotrussen, Blauwrussen een ook nog zwartrussen. Iedere Rus heeft visitekaartjes met gekke teksten er op die ze uitdelen. Wij hebben er op 17 mei wel bijna honderd verzameld. Nu hebben ze eindexamens en is het dus weer rustig.

We kunnen nu pas wat over 17 mei vertellen omdat hier in Noorwegen het erg lang geduurd heeft voordat we internet hadden. Er werd steeds gestaakt door de mensen die het moesten installeren.

Eigen nieuws van Rogier en Floris Maasdam, 9 en 11 jaar, uit Jar (Noorwegen)
    • Floris Maasdam