New York reageert lauw op 9/11-film van regisseur Oliver Stone

Rotterdam. De tweede grote Amerikaanse speelfilm over de aanslagen van 11 september 2001, World Trade Center van de regisseur Oliver Stone, trok bij de première gisteravond in New York geen volle bioscopen. De film volgt de lotgevallen van twee agenten van de New Yorkse politie die bijna een etmaal nadat de torens van het WTC waren ingestort nog levend uit de puinhopen werden bevrijd. Lang niet alle New Yorkers hebben belangstelling voor de film over de ondergang van hun World Trade Center, vijf jaar geleden. ”We willen verder leven, niet stilstaan”, zegt een bioscoopbezoeker. In World Trade Center komen geen beelden voor van de gekaapte vliegtuigen die het WTC binnenvlogen. De film toont vooral de reddingsoperatie van de New Yorkse politie en brandweer. Sommige bioscoopbezoekers werden gisteren de herinneringen te veel, zoals een verpleger in een ziekenhuis waar de gewonden werden binnengebracht. De film is vanaf 21 september te zien is Nederland. Een eerdere film, United 93, volgde de vlucht van het toestel waarin passagiers in opstand kwamen tegen de kapers, die het toestel lieten neerstorten.