Internet Voorkeur

Communicatie met Chinezen. Dankzij online netwerken zoals Hyves en MySpace is het erg makkelijk geworden om vrienden te maken over de hele wereld. Nu de Chinezen – in totaal 1,3 miljard mensen – ook het internet ontdekt hebben, lijkt het een slimme zet Chinees te gaan leren.

Teleac biedt uitkomst met een online cursus Chinees voor beginners. Men vindt er een woordenlijst met de uitspraak, grammaticalessen en praktische oefeningen. Die laatste komen voornamelijk van pas als men bij nieuwe vrienden thuis wordt uitgenodigd. De Chinese taal leer je natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Om toch alvast te kunnen communiceren met zowel Chinezen – die modern Chinees spreken – als Taiwanezen en inwoners van Hong Kong – die klassiek Chinees spreken – kun je terecht bij het mailprogramma Chinglish.com.

Dit systeem vertaalt inkomende en uitgaande mailtjes van Engels naar Chinees en andersom.

Op de site vind je verder woordenboeken en oefeningen voor de uitspraak van cijfers en getallen. Verder spelletjes zoals bingo en een restaurantspel waarmee de uitspraak van typisch Chinese gerechten kan worden geleerd. Dat is met deze basiscursus dan mooi meegenomen.

Voor meer over de cursus:www.teleac.nl/chinees,www.chinglish.com