Festivals

ACHTERHOEK

Alle muziekstijlen komen aan bod op het 17de Huntenpop festival op 11 en 12 augustus. Optredens van o.a. Di-Rect, Racoon, Postman, Within Temptation, Stevie Ann, Osdorp Posse, Atreya, Flaco Jimenez, Kaysers Orchestra, Presidents of the USA en Kashmir.

Berghseweg, Varsselder-Veldhunten. Vanaf NS-station Doetinchem vertrekt een speciale Huntenpopbus en terug. Inl: 0315 - 68 61 61 & www.huntenpop.nl

AMSTERDAM

Zomertheaterfestival De Parade is nog tot en met 20 augustus in het Martin Luther Kingpark. Op het programma o.a. Kamikaze door het duo Van Houts & De Ket met Manou Kersting, Nuvolari! van Daniel Boissevain en de band, Visnijd van Tg Bloody Mary, Orkater, Ellen ten Damme, de Schrijverstoren en De Dutch Don't Dance Division.

Martin Luther Kingpark. Inl: www.deparade.nl

Op 12 en 13 augustus organiseert het Scheepvaartmuseum het internationaal Shanty-festival. Koren en solisten uit diverse landen brengen hun zeemansliederen ten gehore. De shantymen Bob Webb (USA) en Shanty Jack (UK) worden begeleid door o.a. Armstrongs Patent en de Compagniezangers. Bezoekers kunnen deelnemen aan diverse workshops. Tijdens de workshop ‘How to play the bones’ leert men omgaan met een van de oudste instrumenten ter wereld. Op de ‘Amsterdam’ draaien kinderen de kaapstander en zingen mee met het volksmuziekgezelschap ‘De Scric der zee’.

Het programma beide dagen begint om 11u en duurt tot 17u. Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam, Kattenburgerplein 1. Inl: www.scheepvaartmuseum.nl

ARNHEM

Het theater- en muziekfestival SonsbeekTheaterAvenue brengt tot en met 13 augustus meer dan 200 voorstellingen op 17 speelplekken rond de Witte Villa in het Sonsbeekpark. Op het programma o.a. Quirine Melssen, Anoushka Wielink en Sjoerd Schwibettus, Komma4, Hester Macrander, Blikschade, Sven Ratzke, Villa Borghese, Willy’s Cocoon, The Slampampers, Rein en Goed en Theatergroep Dolle Maandag, Toneelgroep Dapper, Onder Tafel, De Herb Spectacles en Orkest ‘de ereprijs’. Voor de kinderen is er Circus Poehaa en Xiexie kinderatelier.

Openingstijden: vrijdag: 18u-0u, zaterdag & zondag 14u-0u. Inl: www.sonsbeektheateravenue.nl

BERG EN DAL

Het Afrika Museum organiseert t/m 27 augustus de Afrikaanse zomerweken. Tijdens deze weken kunnen museumbezoekers dagelijks deelnemen aan Afrikaanse activiteiten. Er zijn workshops ‘Afrikaanse muziek’ en bezoekers kunnen Afrikaanse hapjes bereiden met de Senegalese kokkin Daro. Verder presenteert het museum op de zondagmiddagen als onderdeel van de Afrikaanse zomerweken het African Spirits Festival met muziek uit alle windstreken van Afrika. Op zondag 13 aug (14u & 15u30) is er een optreden van Omar Ka & Fula Band uit Senegal.

Afrika Museum, Postweg 6. Inl: 024-847272 &www.afrikamuseum.nl

DELFT

Het 10de International Delft Chamber Music Festival speelt zich t/m 13 augustus af op de sfeervolle, overkapte binnenplaats van het Stedelijk Museum Het Prinsenhof. ‘Composer in Residence’ is dit jaar de Brit Mark-Anthony Turnage (1960).

Stedelijk Museum Het Prinsenhof. Inl: 020-6432043 & www.delftmusicfestival.nl

DEN BOSCH

Theaterfestival Boulevard biedt t/m 13 augustus een keur aan theater-, dans- en muziekproducties, jeugdtheater, beeldende kunst en straattheater. Meer dan 60 gezelschappen en muziekensembles spelen ruim 500 voorstellingen en concerten op verrassende locaties in en om de stad en in podia in de stad. Net als voorgaande jaren vormt het Festivalplein aan de voet van de St. Jan, het festivalhart. Op deze centrale plek is dit jaar in een openluchttheater het gratis programma te zien.

Inl: 073-6137671 & www.festivalboulevard.nl

GRONINGEN

Tot en met 20 augustus vindt voor de twintigste keer de Muzikale Zomer plaats. Op ruim veertig sfeervolle locaties, zoals kerken, borgen en kastelen, in Groningen en het Duitse Ostfriesland worden kamermuziekconcerten gegeven. Dit jaar is er extra aandacht voor het unieke orgelbezit in beide streken. Met bijzondere aandacht in 2006 voor Shostakovich.

Inl: 050-3134618; www.muzikalezomer.nl

Van 17 t/m 27 augustus staat het Noorderplantsoen in het teken van het Noorderzon theater & crossoverfestival. Het festival opent dit jaar met een Nederlandse première: het gezelschap Cie. 111 uit Toulouse brengt Plan B.

Inl: www.noorderzon.nl