Bestuurder Numico incasseert 4 miljoen

Bestuurslid R. Mareel van voedingsbedrijf Numico (Bambix, Olvarit) heeft vorige week 4.043.500 euro verdiend met de verkoop van een deel van zijn aandelen in het bedrijf.

Mareel, die volgende maand vertrekt als lid van de raad van bestuur, oefende op 4 augustus het recht uit om 150.000 aandelen te kopen tegen een gemiddelde prijs van 10,46 euro. Hij verkocht de aandelen dezelfde dag op de beurs voor 37,42 euro per stuk.

De Belgische bestuurder is nu nog president van de divisie klinische voeding van Numico, maar kondigde onlangs zijn ontslag aan om te gaan werken voor een Amerikaans bedrijf.

Mareel werkte drie jaar voor Numico en bezit nog 300.000 opties en 123.000 voorwaardelijke aandelen en 3.316 gewone aandelen Numico. Dat effectenpakket is bij de huidige beurskoers ongeveer 5,8 miljoen euro waard.

Numico staat bekend om de royale beloning van zijn bestuurders. Bestuursvoorzitter J. Bennink ontving zowel in 2004 als in 2005 2,2 miljoen euro aan salaris en bonussen. Doordat de aandelenkoers van Numico de afgelopen jaren sterk gestegen is, bezitten alle bestuurders van het voedingsbedrijf miljoenen aan optie- en aandelenpakketten.

De topman van Numico spant de kroon. Hij bezit ruim 1,5 miljoen aandelenopties die hem het recht geven aandelen Numico te kopen tegen een vooraf vastgestelde prijs. Dat pakket is bij de huidige koers circa 14,4 miljoen euro waard. Het aandelenpakket van Bennink is 18,9 miljoen waard, waardoor het totale effectenpakket Numico van de topman op dit moment een waarde van ruim 33 miljoen euro vertegenwoordigt.