7 redenen om naar buiten te gaan

Dansend door Rotterdam Dance Parade Rotterdam, 14 augustus 2004 Foto Vincent Dekkers Bron Rotterdams Dagblad: ,,Rotterdam bedankt, ik voel me helemaal thuis'', riep Michel de Hey zaterdag om half zes toen hij de FFWD Heineken Dance Parade afsloot. Op de kop van Zuid werd hij door duizenden danceliefhebbers toegejuicht. De politie spreekt van een ,,rustig verlopen" Dance Parade. In totaal kwamen 350.000 mensen naar Rotterdam om mee te dansen op de dance, trance, techno, drum & bass en eclectic. De langste parade van Europa liep in de Witte de Withstraat enige vertraging op door een vechtpartij. De mobiele eenheid werd ingezet om de vechtersbazen in het publiek te kalmeren. Bij de vechtpartij en bij andere, kleinere incidenten, zijn volgens een woordvoerster van de politie 23 personen aangehouden. Ook een aantal mensen dat voor de lol van de Erasmusbrug in het water sprong, is gearresteerd. Ondanks de aanhoudingen spreekt de politie van een ,,rustig verlopen'' Dance Parade. Ook de organisatie is tevreden over het verloop van de dag. Henk Witteveen, organisator van de Dance Parade, sprak zelfs van ,,een van de leukste parades tot nu toe''. De achtste editie was volgens hem vooral zo geslaagd door de route, die dit keer meer door de binnenstad van Rotterdam liep dan in andere jaren. Ook worden volgens Witteveen de wagens steeds mooier. De Dance Parade afterparty vond plaats op Katendrecht. Daar konden 50.000 mensen terecht. Tot 23.00 uur draaiden (inter)nationale dj's zoals Kevin Saunderson, Michel de Hey, Ferry Corsten en Hitmeister D. Dekkers, Vincent

1 uit eten met iens

L'Auberge (Château Neercanne)

Cannerweg 800, MaastrichtTelefoon (043) 325 13 59Keuken open 12.00-14.30, 18.30-21.30, za geen lunch, ma geslotenminimum vaste menuprijs: € 43,00Categorie: Klassieker

Wie zich de koning van het bal wil voelen, doet er goed aan in dit vorstelijk kasteel met dito omgeving te dineren. Het eten is van grote klasse, en elke beweging van het personeel is gericht op service. Complimenten voor de gebakken ganzenlever, de runderbouillon met dunne plakken ossenhaas, de open lasagne met zeer krachtige schuimsaus, de kreeft met limoenrisotto en de kaasplank.

goed | Vanzelfsprekend een prachtige, chique ambiance, hoewel het een beetje vergane glorie is. De ruime eetzaal met grote schilderijen en veel tafelruimte is mooi, en het eten is zeer goed en verfijnd, met mooie sauzen. Ook is er een uitgebreide wijnkaart. Het is wel wat aan de prijs, maar dat is alles hier. (15-03-2006 R.M te Santpoort)

uitstekend | Heerlijk eten in een werkelijk prachtige omgeving. Als je hier gegeten hebt, ben je eigenlijk verplicht om te blijven slapen, zo mooi is het hier. (30-05-2004 M.V te Zeist)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 EXPO & FILM

This is America

Utrecht: Centraal Museum & 't Hoogt. Vrijdag, museum open tot 21.00u, film in 't Hoogt om 21.45u. Inl: www.centraalmuseum.nl

Tijdens de tentoonstelling This is America, tot en met 8 oktober te zien in het Centraal Museum, is er in filmtheater ’t Hoogt elke vrijdagavond een film die aansluit op de tentoonstelling. Vanavond is dat Supersize me van Morgan Spurlock. Wat gebeurt er als je dertig dagen lang alleen maar Mc Donald’s voedsel naar binnen werkt? Het museum organiseert zondagmiddag (12.00-14.00u) ook nog een lunch in de museumtuin. Op het menu staan gezonde zomersnacks en een bezoek aan de tentoonstelling.

3 OPENLUCHTFILM

Lucía y el sexo

Den Bosch: Verkadefabriek. Vrijdag: 22.30u. Kaarten: bij de Serre vanaf 21.30u. Inl: www.verkadefabriek.nl

Lucia is een serveerster in een restaurant in Madrid. Op een avond komt ze thuis van haar werk en ontdekt ze dat haar vriend, Lorenzo, weg is. Ze krijgt een telefoontje van de politie met het bericht dat hij een ernstig ongeluk heeft gehad. Zonder zelfs een bericht over zijn toestand af te wachten, vertrekt ze naar een eiland in de Middellandse Zee. Hier ontmoet ze Elena en Carlos. Als Lucia in het verleden begint te graven, ontdekt ze hoe zij, Elena, Carlos en Lorenzo allemaal met elkaar verbonden zijn. Julio Medem, Spanje 2002, 128 min.

4 FILM & KARAOKE

ABBA avond

Amsterdam: Bioscoop Het Ketelhuis, Westergasfabriek, Pazzanistraat 27. Vrijdag vanaf 21.00u. Inl: 020-6840090 & www.ketelhuis.nl

Vanavond is er een ABBA-avond in Het Ketelhuis. Na de vertoning van de film ABBA The Movie (1977) is er een ABBA Karaoke waarbij iedereen wordt uitgenodigd om de bekende hits en ook minder bekende ABBA- liedjes mee te zingen. De presentatie tijdens de karaoke is in handen van Coco Coquette. De toegang voor de film en karaoke bedraagt 15 euro. Als je in een ABBA-outfit komt, dan kost de film 7 euro en is de karaoke gratis.

Meezingen met Abba

5 DANCE

FFWD Heineken Dance Parade

Rotterdam. Zaterdag, parade 12.00-16.30u (gratis), dancefestival tot 23.00u (22,50; vvk 17,50). Inl: www.ffwdheinekendanceparade.nl

Zaterdag zullen tijdens de FFWD Heineken Dance Parade zo'n veertig trucks met dansers en dj’s door de straten van Rotterdam denderen. De parade wordt voor het eerst aangevoerd door Mystery Land en zoals gebruikelijk afgesloten door Michel de Hey. Aansluitend aan de parade wordt het FFWD Festival gehouden op Katendrecht, waar drie area’s gevuld zijn met nationale en internationale dj’s.

Dansend door Rotterdam

6 ROOKVRIJ SWINGEN

SwingSteesjun & strandfeest

Haarlem: Perron 3a van Haarlem Station. Vrijdag 20.00-01.00u. Zandvoort: Take Five, Boulevard Paulus Loot. Zondag 17.00-00.00u. Inl: www.swingsteesjun.nl

Vrijdagavond is er in de voormalige wachtkamer van het monumentale Station Haarlem het wekelijkse (rookvrije) dansfeest SwingSteesjun. Dj Tino draait een mix van swingmuziek uit alle tijden en vele windstreken. In samenwerking met strandtent/grand café Takefive organiseert Swingsteesjun op zondag ook een swingfeest (met bbq) op het Zandvoortse strand. Dj Tino draait zijn variatie van veelal moderne swingmuziek en daarnaast wat ‘gouwe ouwe’.

7 POPFESTIVAL

Huntenpop

Varsselder-Veldhunten. Vrijdag & zaterdag. Kaarten: 30 euro (vvk). Vanaf NS-station Doetinchem vertrekt de Huntenpopbus en terug heeft deze ’s avonds aansluiting op alle treinen richting Arnhem en Winterswijk. Inl: www.huntenpop.nl

Alle muziekstijlen komen aan bod op het Huntenpop festival. Optredens van o.a. Di-Rect, Racoon, Postman, Stevie Ann, Within Temptation, Osdorp Posse, Atreya, Flaco Jimenez, Kaysers Orchestra, Presidents of the USA en Kashmir. Verder o.a. een festivalmarkt en een filmtent met popfilms.