7 redenen om binnen te blijven

1 Spelen

Auto op waterstof

www.horizonfuelcell.com, H-raceauto, met accessoires: 80 dollar; incl. verzendkosten rond de 100 euro

Vergeet batterijen. Deze speelgoedauto rijdt op waterstof. Met een beetje geluk staat er in de toekomst een grotere variant van deze milieuvriendelijke auto in de showroom. De H-racer, van het bedrijf Horizon Fuel Cell Technologies gevestigd in China, heeft nu nog een formaat dat in je hand past. De auto gebruikt brandstofcellen en heeft een opslagsysteem voor waterstof aan boord. Je moet dan nog wel even ‘tanken’, want helemaal zonder toevoer van buitenaf werkt het natuurlijk niet. Maar ook dat kan je zelf doen. Want bij de H-racer hoort een miniwaterstoftankstation waarmee je brandstof aan de auto kan toedienen. En om waterstof te maken, hoef je alleen een knopje om te zetten én water toe te voegen. Een zonnepaneeltje zorgt ervoor dat er via elektrolyse voldoende waterstof uit het water kan worden gehaald. Simpel, toch? Speelgoedauto’s hebben altijd al een magische werking gehad op (vooral) mannen. Nu kunnen de liefhebbers spelen met een strakke speelgoedauto én knoeien met de techniek van morgen. (JvG)

2 Auto’s

De grote beurt

Veronica, 22.25-23.25u.

In het programma De grote beurt worden saaie auto’s voorzien van een totale make-over. Het is de Nederlandse vertaling van MTV’s populaire serie Pimp my Ride. Maar dan wat beschaafder, al doet de naam wat anders vermoeden. Elke week worden er twee auto’s onder handen genomen. De wagens zijn eigendom van mensen die door vrienden, familie of collega’s zijn aangemeld. Herhalingen. Gepresenteerd door Jorinde Moll.

3 Film

Pirates of the Caribbean: The curse of the Black Pearl

België 1, 21.05-23.25u.

Johnny Depp in de rol van piraat Jack Sparrow, die zijn schip Black Pearl terug wil hebben. Hij zoekt contact met Will Turner (Orlando Bloom) en samen gaan ze achter de slechte kapitein Barbossa aan. Barbossa wil een oude vloek die op hem en zijn bemanning rust verbreken met het bloed van Elizabeth, de dochter van de gouverneur. Will en Jack proberen haar te redden en Barbossa te stoppen.

4 documentaire

Terzake zomer

Canvas, 20.50-21.25u.

Zondag wordt Fidel Castro 80 jaar, mits zijn gezondheid het toelaat. De Cubaanse leider, die koppig zijn eigen koers voer tegen de wil van de Verenigde Staten in, is al decennia lang een omstreden figuur. Voor de ene is hij een held, voor de andere een dictator. Wie is de man achter de mythe? Terzake vraagt het aan zijn beste vrienden, vijanden, familie, Castro’s eigen dochter en de dochter van zijn gewezen medestander Che Guevara.

5 Mijmeren

Zingend fotoframe

www.gadgetsking.com, afmeting: 13x18 cm., prijs 18,50 euro

De afbeelding van je overleden grootmoeder, het groepsportret van je oude klasgenoten: waarom praten de foto’s in de vensterbank nooit eens terug wanneer je hardop mijmert over vroeger? Beter nog: waarom zingen ze niet eens terug? Omdat je niet beschikt over het ‘Zingend/pratend fotoframe’ van de interactieve geschenkenwinkel Gadgets King. De aluminium fotolijst speelt ingesproken opnames af wanneer je het glas aanraakt. De opname start door eenvoudig een knopje achterop het frame in te drukken. Er is ruimte voor 20 seconden aan tekst en behalve met het door oma of jou zelf gesproken woord kun je je vergeelde plaat ook opluisteren met het Wilhelmus of de laatste hit van Kane. Een kwestie van het frame aansluiten op een cd- of mp3-speler. Het kabeltje moet je wel zelf regelen. En de AAA-batterijen ook. (MS)

De foto hierin vertelt echt wat

6 Drinken

Reis-espresso-apparaat

Via www.espresso-deluxe.com, 88,85 dollar

Vakantie is toch bedoeld om te genieten? Waarom moeten we dan houtje-touwtje in een godverlaten natuurgebied klungelen met instabiele brandertjes en maaltijden uit poeder bereiden? Of veel te veel geld betalen voor een veel te vieze koffie op een veel te druk terras? Wie op vakantie naar Italië gaat hoeft zich misschien geen zorgen te maken om de dagelijkse shot espresso, maar zelfs in die oh zo romantische boerderij in Toscane is het lang zoeken naar espressobar op loopafstand. Als dat geen reden is om thuis te blijven... Goddank is daar de ‘Velox Travel Espresso Maker’, de roestvrijstalen elektrische redder in nood, die loeihete verse espresso kan produceren. Het wordt geleverd in een plastic etuitje. Klop in een pannetje melk tot een bol schuim. En dan wakker worden met een dampende bak geluk onder de wuivende cipressen. Bijna nog beter dan thuis. (OvD)

Espresso in een reisetuitje

7 Aankleden

Thuiswinkelen

www.dress-for-less.com

Jammer hè, dat mensen het kaartjes sturen verleerd zijn, en dat het niet gebruikelijk is om pakketten naar elkaar te verzenden. Ongeacht de inhoud, is het elke keer weer spannend als je de verpakking eraf scheurt: van wie zou het zijn? wat zit erin? De post mag dan wel verminderd zijn, het internet kan de bezorging aan huis stimuleren dankzij thuiswinkelen. Dat je eigenlijk aan jezelf cadeautjes stuurt en dat jouw portemonnee ook degene is die ervoor mag opdraaien, kan je maar beter even vergeten op het moment dat je op de knop ‘koop nu’ drukt. Want op de site dress-for-less.com staan zo’n 4.000 kledingstukken en accessoires van bekende merken voor een zacht prijsje. Laat je niet afschrikken door de ‘goedkope’ naam van het van oorsprong Duitse bedrijf. Een spijkerbroek van Lee? 49,95 euro. Een polo van Tomster? 14,50 euro. Er is altijd wel een reden om jezelf een pakketje te sturen. (ML)

Goedkope polo op internet

Met bijdragen van Olga van Ditzhuijzen, Jessica van Geel, Marleen Luijt en Mark Schenkel