32 Estafette 33 H.H. ter Balkt

foto Vincent Mentzel H.H. ter Balkt, auteur foto Vincent Mentzel Mentzel, Vincent

H.H. ter Balkt (Usselo, 1938) debuteerde als dichter in 1969 met Boerengedichten. Daarna verschenen onder meer Aardes deuren, In kalkbranderij van het absolute en Laaglandse hymnen . In 2002 kreeg hij de P.C. Hooftprijs (voor poëzie).

H.H. ter Balkt nodigt uit: Lloyd Haft:

„Moed en schroom zijn geloof ik de polen waartussen de poëzie van dichter en vertaler Lloyd Haft (1946), geboren in de VS zich beweegt. In 1968 arriveerde hij in Nederland en werd docent moderne Chinese letterkunde aan de Leidse universiteit. Groot reiziger in Oost en West, zijn zijn bronnen onder meer de joods-christelijke traditie en de mystiek. Dat Lloyd Haft zo aangelegd is (schreef Tatjana Daan in 2004) bleek al uit zijn eerdere bundels; hij trekt zich van wat in de mode is in ’t geheel niets aan.”

    • H.H. ter Balkt