www.nrc.nl

Google. Zoekbedrijf Google zegt dat overheden de grootste bedreiging van de privacy van gebruikers vormen, zo meldt Marie-José Klaver in haar weblog. „ Volgens CEO Eric Schmidt doet Google zijn uiterste best om gegevens van gebruikers te beschermen tegen dieven en hackers. Schmidt refereerde aan een recente privacyinbreuk bij provider AOL waarbij 20 miljoen zoekopdrachten te herleiden waren tot concrete gebruikers. ‘You can never say never’, zei Schmidt tegen zoekmachinedeskundige Danny Sullivan over de kans dat overheden toegang tot de databanken van Google willen om inzage te krijgen in de zoek- en surfgewoontes van gebruikers. ‘The more interesting question is not an accidental error but something where a government, not just the U.S. government but maybe a non-U.S. government would try to get in (Google’s computer systems)’, aldus Schmidt.” Lees voor meer digitale zaken de weblog op www.nrc.nl/weblog A large Google sign is shown at the Google booth during the Search Engine Strategies conference in San Jose, Calif., Wednesday, Aug. 9, 2006. Google CEO Eric Schmidt discussed the online search engine's latest business moves and future strategy during an appearance at the industry conference. (AP Photo/Paul Sakuma) Associated Press

Google. Zoekbedrijf Google zegt dat overheden de grootste bedreiging van de privacy van gebruikers vormen, zo meldt Marie-José Klaver in haar weblog. „ Volgens CEO Eric Schmidt doet Google zijn uiterste best om gegevens van gebruikers te beschermen tegen dieven en hackers. Schmidt refereerde aan een recente privacyinbreuk bij provider AOL waarbij 20 miljoen zoekopdrachten te herleiden waren tot concrete gebruikers. ‘You can never say never’, zei Schmidt tegen zoekmachinedeskundige Danny Sullivan over de kans dat overheden toegang tot de databanken van Google willen om inzage te krijgen in de zoek- en surfgewoontes van gebruikers. ‘The more interesting question is not an accidental error but something where a government, not just the U.S. government but maybe a non-U.S. government would try to get in (Google’s computer systems)’, aldus Schmidt.” Lees voor meer digitale zaken de weblog op www.nrc.nl/weblog

Google Maand. Ook columnist Aaf Brandt Corstius van nrc.next, iedere dag te lezen via www.nrc.nl/weblog, schrijft vandaag over de meeste gebruikte internetzoekmachine: „Het is Nationale Google Maand (NGM). Dat hoorde ik van mijn vriend X, die ik niet bij zijn echte initiaal zal noemen, anders wordt hij misschien ontslagen.

Vriend X legde uit wat Nationale Google Maand is. Op alle kantoren in Nederland is de helft van de mensen met vakantie. De andere helft is kwaad dat de collega’s op vakantie zijn, of heeft de kinderschare meegenomen naar kantoor, of is gewoon lethargisch. Kortom, er wordt door niemand gewerkt. Het is stil. Het is saai. Het is augustus. Vriend X: „Iedereen moet gewoon heel veel Googlen, kom je die maand vanzelf door.”