Wakker Dier: geen stelletje terroristen

Zwolle, 10 aug. Dierenarts Plantema uit Hardenberg mag de Stichting Wakker Dier niet meer publiekelijk in verband brengen met terrorisme. Dat bepaalde de kortgedingrechter in Zwolle gisteren. Elke keer dat de dierenarts zijn gewraakte uitlatingen herhaalt, moet hij een boete van 5.000 euro betalen. Plantema omschreef Wakker Dier in een interview met het Agrarisch Dagblad als ”een stelletje terroristen”. Hij plaatste het vraaggesprek ook op zijn website. Van de rechter moet de dierenarts het artikel rectificeren en van zijn site verwijderen. Plantema vergeleek tijdens het kort geding de belangenorganisatie met het radicale Dierenbevrijdingsfront. Wakker Dier gaf tijdens de zitting aan dat ze met argumenten probeert het dierenwelzijn in de bio-industrie te verbeteren.