Vechten tegen het Spaanse vuur

Vechten tegen het Spaanse vuur Vilarchan. Bewoners van de Spaanse stad Vilarchan proberen met takken een bosbrand te stoppen. In de regio Galicië in noordwest-Spanje woeden zeker 120 bosbranden. De Spaanse regering heeft de lidstaten van de Europese Unie gevraagd te helpen bij de bestrijding. Er is behoefte aan drie blusvliegtuigen, vijf helikopters en twintig brandweerauto’s. Ook in Portugal en Griekenland woeden een groot aantal bosbranden. Foto AP Residents are shrouded in smoke and dust as they work to put out a forest fire near Vilarchan, northwestern Spain, Wednesday, Aug. 9, 2006. Emergency services are fighting 110 forest fires on Wednesday in wooded areas of northwest Spain, many started deliberately, officials said. (AP Photo/Lalo R. Villar) Associated Press