Televisie Overige Films

Angel Eyes (Luis Mandoki, 2001, VS). Vehikel voor Jennifer Lopez. Als introverte politieagente wordt zij zwijgzaam verleid door zonderlinge James Cavaziel, die in ongewassen kleren door de achterafstraten van haar stad pleegt te lopen. Is hij haar beschermengel of heeft hij weinig goeds voor haar in petto? Net5, 20.30-22.30u., met reclame.

Schatjes (Ruud van Hemert, 1984, Nederland). De zoon van Willy hanteerde het Amerikaanse idioom van de ‘black comedy’, de thriller en de horrorfilm in zijn beginselvaste, succesrijke speelfilmdebuut: een groteske over de generatiekloof. Kinderen verklaren de oorlog aan hun belachelijke ouders Peter Faber en Geert de Jong. Ook met Rijk de Gooyer. Veronica, 20.30-22.35u., onderbroken door reclame.

Boys and Girls (Robert Iscove, 2000, VS). Adolescentenvariatie op When Harry Met Sally. Sinds hun twaalfde bevriende studenten (Freddie Prinz jr. en Claire Forlani) hebben dan eindelijk eens seks. Loopt uit op postcoïtale desillusie. Veronica, 22.35-0.10u.

Der Wald vor lauter Bäumen (Maren Ade, 2003, Duitsland). Eindexamenfilm is even bescheiden als compassievolle studie naar eenzame lerares (Eva Löbau) die gebukt gaat onder ongeregelde leerlingen en onbetrouwbare stadgenoten in een hopeloos Karlsruhe. ARD, 22.45-0.05u.

The Last Castle (Rod Lurie, 2001, VS). Prominente gedetineerde Robert Redford geeft in militaire gevangenis superieur leiding aan opstand tegen gemeen regime van afgunstige commandant James Gandolfini (The Sopranos) in film van bordkarton. BBC1, 23.35-1.40u.

The Wooden Horse (Jack Lee, 1950, GB). Solide oorlogsthriller over ontsnappingspoging van Britse krijgsgevangenen uit Duits kamp. Met Leo Genn, David Tomlinson, Anthony Steele. Morgen, BBC2, 14.05-15.45u., zwart-wit.