Televisie Film van de dag

Uit A mi madre le gustan las mujeres. still uit de film A mi madre le gustan las mujeres ook bekend als: My mother likes women

A mi madre le gustan las mujeres / My Mother likes Women. Op haar verjaardag vertelt Sofia tegen haar drie dochters dat ze een nieuwe geliefde heeft: Eliska, een verlegen, gebroken Spaans sprekende Tsjechische pianiste. Elvira, Jimena en Sol reageren geschokt, en geloven niet dat de immigrante puur amoureuze motieven heeft om met hun moeder aan te pappen. Om dat aan te tonen, proberen twee dochter zélf Eliska te versieren. De Spaanse film A mi madre le gustan las mujeres werd in de internationale filmpers al snel vergeleken met het werk van Spanjes beroemde regisseur Pedro Almodóvar. Seksuele taboes worden met milde spot doorbroken, veel personages zijn neurotisch en de gegoede Madrileense middenklasse is onderwerp van satire. Bovendien speelden er twee actrices in mee, die ook voor Almodóvar hadden gespeeld. Vanavond kijken of de film meer is dan een kloon.(Daniela Fejerman en Inés Paris, 2002, Sp), Ned. 3, 20.06-21.35u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg