‘Star Wars’ in twintig minuten theater

De complete Star Wars-saga van George Lucas, dertien uur film, is binnenkort in een samenvatting van twintig minuten te zien. Het Britse toneelgezelschap The Reduced Shakespeare Company zal op 17 augustus in het Criterion Theater in Londen een eenmalige voorstelling van Star Wars - Shortened! geven.

Zeshonderd genodigden zullen die avond al hun concentratie nodig hebben om de astronautische verwikkelingen van de familie Skywalker / Vader en alle Siths en Jedi’s te volgen.

De filmcyclus over de Duistere en Lichte krachten in het heelal besloeg zes delen, die tussen 1977 en 2005 in de bioscoop kwamen en de filmgeschiedenis met hun weergaloze succes voorgoed veranderden.

Adam Long, mede-oprichter van The Reduced Shakespeare Company schrijft, regisseert en speelt de korte versie. Hij speelt, zei hij tegen de BBC, zowel Jabba the Hutt, Jar Jar Binks, Darth Vader en Anakin Skywalker.

Twee andere acteurs nemen alle andere rollen voor hun rekening. De uitvoering zal worden opgenomen door de commerciële zender Sky Movies in het kader van een Star Wars marathon die op 26 augustus begint. Volgens een woordvoerder van de zender zal het stuk „boordevol zitten met ieders favoriete scènes en citaten”.

The Reduced Shakespeare Company reist al achttien jaar de wereld rond met een nog altijd immens populaire, 97 minuten durende versie van alle 37 toneelstukken van Shakespeare.