Radio Voorkeur

Kunststof. Talkshow over cultuur en media met vanavond dichter en schrijver Rogi Wieg. Hij schrijft gedichten, romans, recensies en essays en is vereerd en verguisd. Rogi Wieg is dit jaar twintig jaar dichter. Onlangs verscheen de bundel Waar hij zijn jas hangt met verzamelde gedichten, gekozen door zijn ex-vrouw Judith Flier. Radio 1, 19.00-20.00u.

Radio 2 Zomerfestival. Het Radio 2 Zomerfestival presenteert vanavond donderdag 10 augustus een van de legendarisch concert die in de jaren zestig en zeventig in het Amsterdamse Concertgebouw werden gegeven. Op 7 juli 1970 speelde daar de Amerikaanse band The Byrds. De VPRO nam het concert destijds op. Radio 2, 22.00-23.00u.

De Avonden. Vanavond onder meer: wat signaleert u, over tips en trends uit de wereld van kunst en cultuur en de serie De tweede viool, portretten over mensen die in de kunstwereld werken maar niet in de schijnwerpers staan. Vandaag deel 2 met Martin Rijsemus, die vertelt waarom hij het leuker vindt violen te bouwen dan ze te bespelen. Radio 747, 20.00-23.00u.