Ontdek het kind in jezelf

Molly (KATE HUDSON) and her permanent houseguest Dupree (OWEN WILSON) start supper in the comedy YOU, ME and DUPREE.

You, Me and Dupree. Regie: Anthony en Joe Russo. Met: Owen Wilson, Matt Dillon, Kate Hudson, Michael Douglas. In: 39 bioscopen.

Owen Wilson kan niet in zijn eentje een komedie dragen. Zo, dat weten we dan ook weer. De warrig-blonde acteur die briljante bijrollen vervulde in films van Wes Anderson (The Royal Tenenbaums, The Life Aquatic) en die ook een heel eind kwam in het veel minder geestige The Wedding Crashers, krijgt You, Me and Dupree niet aan de praat. Er zijn domweg niet genoeg leuke grappen bedacht voor deze ‘help, ik moet volwassen worden’-komedie.

Carl, de beste vriend van Dupree (Wilson) trouwt met Molly en niets staat hun geluk in de weg. Het is de onverwachte logeerpartij van dak- en werkloze Dupree die alles op scherp zet.

De wc stroomt over, hij dendert de slaapkamer binnen op het slechtst denkbare moment, hij verknoeit het tapijt, hij steekt het huis in brand. Maar net als je op je horloge kijkt en verbaasd constateert dat de film al na drie kwartier klaar is, verrichten de scenaristen een krachttoer.

Dupree kan gedichten schrijven, hij houdt een gloedvolle speech voor kinderen die geen talent hebben en zich maar zo’n beetje laten meedrijven op de golven van het leven, en hij kan heerlijk koken.

Molly (Kate Hudson) was eerst zo’n typische pasgetrouwde vrouw uit het comedy-handboek, een lekker stuk dat direct verandert in een pinnige regelsteller. Maar van de nieuwe Dupree wordt ze helemaal warm. Nou moet Carl (Matt Dillon) ook nog het kind in zichzelf herontdekken en dan is de film gelukkig weer voorbij.

    • Bas Blokker